Lesmogelijkheden en kosten

Voor het eerst starten met zwemles
U dient uw kind via deze website in te schrijven op onze wachtlijst. De wachttijd om te kunnen starten met zwemlessen bedraagt +/- 4 maanden. 

Zwemles voor kinderen in de Veur
In de Veur is het alleen mogelijk zwemles te volgen in kleine lesgroepen. Vanaf het B-diploma kan de groepsgrootte uitbreiden met 2 extra kinderen. U kunt in de Veur bij ons terecht van maandag t/m donderdag. Alle zwemlessen duren 40 minuten per les.

Zwemles voor kinderen in de Driesprong
In de Driesprong is het mogelijk om op maandag en dinsdag zwemles te volgen in grote lesgroepen.  Op deze dagen kunnen ook de oudere kinderen vanaf 11 jaar bij ons terecht voor zwemlessen. Vanaf het B-diploma kan de groepsgrootte uitbreiden met 2 extra kinderen. Alle zwemlessen duren 40 minuten per les. 

Op woensdag t/m zaterdag kunt u bij ons terecht voor zwemlessen in kleine lesgroepen. Vanaf het B-diploma kan de groepsgrootte uitbreiden met 2 extra kinderen. Alle zwemlessen duren 40 minuten per les.

Zwemles voor volwassenen
Elke dinsdag verzorgen wij zwemlessen voor volwassenen in zwembad de Driesprong. Elke woensdag verzorgen wij zwemlessen voor volwassenen in zwembad de Veur.

 

Kosten per 1 januari 2024
De kosten zijn afhankelijk van uw keuze tussen de kleine en grote lesgroepen. Het is voor alle groepen mogelijk de Zoetermeerpas te gebruiken. Voor meer informatie over de Zoetermeerpas klikt u hier: Informatie Zoetermeerpas.

De kosten voor de kleine lesgroepen zijn;
Eenmalig inschrijfgeld      € 20,00 per kind
Zwemles                               € 18,40 per kind per les
Proefles (instromen)          € 18,40 per kind per les
Priveles op aanvraag

De kosten voor de grote lesgroepen en voor volwassenen zijn;
Eenmalig inschrijfgeld    € 20,00 per persoon
Zwemles                            €  13,80 per persoon per les
Proefles (instromen)       €  13,80 per persoon per les

Het lesgeld wordt voorafgaand aan elke nieuwe maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Komt uw kind of komt de volwassene een zwemles niet zwemmen dan dient u de zwemles af te melden. U ontvangt uit coulance hiervoor een inhaaltegoed om op een later moment te besteden (let op: personen ingeschreven na 1 april 2022 kunnen maximaal 5 inhaaltegoeden opbouwen). Inhaaltegoeden komen na het beëindigen van het zwemtraject te vervallen.

Proefles
Een proefles kunt u alleen afnemen als uw kind of als de volwassene al langere tijd bij een andere zwemschool zwemlessen volgt. Tijdens de proefles zullen we in overleg met u bepalen in welk zwemniveau uw kind of de volwassene bij Zweminstituut Zoetermeer zal instromen. Het kan voorkomen dat we geen plek hebben in het niveau waar uw kind dient in te stromen. In dat geval blijft u op de wachtlijst staan totdat er wel een plek beschikbaar is.

Inschrijven op de wachtlijst
De wachttijd varieert sterk per lesdag en lestijd. Hoe flexibeler u zelf bent, hoe sneller u kunt starten. De actuele wachttijd om te starten met zwemlessen bij Zweminstituut Zoetermeer bedraagt op dit moment +/- 4 maanden. Om de inschrijving definitief te maken dient bij het inschrijven het inschrijfgeld direct te worden voldaan. 

Verdere correspondentie zal per e-mail plaatsvinden. Controleert u daarom goed of uw e-mailadres op correcte wijze bij ons bekend is.

Zodra er een zwemplek vrijkomt plaatsen wij direct het kind dat aan de beurt is. Dit kan zowel in Zwembad de Veur als in Zwembad de Driesprong zijn. Zorgt u er daarom voor dat u bij de inschrijving duidelijk aangeeft op welke dag(en) uw kind zwemles kan volgen. Indien er tussentijds iets wijzigt in uw omstandigheden, veranderd u uw voorkeursdag(en) eenvoudig op de persoonlijke zwemscorepagina van uw kind. 

Opzeggen
Bij tussentijds opzeggen hanteren wij 1 maand opzegtermijn. Na het behalen van het A diploma stroomt uw kind automatisch door voor de volgende diploma’s. Het zwemtraject eindigt automatisch na het behalen van het C diploma.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!