Doelgroep-activiteiten in zwembad de Veur en zwembad de Driesprong in Zoetermeer

Zweminstituut Zoetermeer verzorgt naast zwemlessen ook diverse zwemactiviteiten voor verschillende doelgroepen. Hieronder vindt u meer informatie over de inhoud van deze zwemactiviteiten.

Voor het inzien van de roosters klikt u op: Rooster Zwembad De Driesprong of op Rooster Zwembad de Veur. Voor de tarieven klikt u op: meer informatie over de tarieven.

OuderKindZwemmen
Deze activiteit is bedoeld voor (groot)ouders met kinderen tot 5 jaar! 

Het is verstandig je kind al op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met water. Tijdens deze activiteit went je kind samen met jou spelenderwijs aan het water. Je zult bijzondere mijlpalen beleven in de ontwikkeling van je kind. 

Tijdens deze activiteit organiseren wij vrijblijvend leeftijdsgebonden groepslesjes. 

Zwangerschapszwemmen (1-2*)
Wilt u tijdens uw zwangerschap blijven bewegen? U kunt vanaf de eerste weken van uw zwangerschap al terecht in het zwembad tot kort voor de bevalling. Bij twijfel aan uw zijde over de toegankelijkheid kunt u uw verloskundige raadplegen.

Onder leiding van een instructeur kunt u uw conditie op peil houden. Ook zullen er tijdens de les ontspanningsoefeningen gedaan worden om even lekker tot rust te komen.

Banenzwemmen
Banenzwemmen is het op eigen tempo en in de eigen gekozen slagen baantjes trekken in het zwembad. U kunt zo op een leuke en gezonde manier vrij aan uw conditie werken. Het is goed voor uw spieren en gewrichten, zonder dat u deze teveel belast. Er wordt met alle niveaus rekening gehouden. Om die reden zijn er verschillende zwembanen beschikbaar.

AquaVitaal (3*)
Bent u een vitale senior en wilt u graag fit blijven? Dan is AquaVitaal echt iets voor u. Tijdens deze lessen worden er oefeningen gedaan voor het hele lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Ook zal er gewerkt worden aan uw conditie en coördinatie.
Dit alles zal plaatsvinden onder begeleiding van een enthousiaste instructeur en een gezellig muziekje. Een leuke les om samen met uw vrienden en vriendinnen te doen.

AquaJoggen (3*)
AquaJoggen is joggen in het water. Met een zogeheten ‘wetbelt’ om blijft u rechtop drijven in het water. Hierdoor kunt u joggen in het water zonder de bodem te raken. De lessen vinden dus ook plaats in het diepe water. Deze training, die op muziek wordt gegeven, is goed geschikt voor mensen die hun conditie willen verbeteren. De les AquaJoggen is zeer intensief, houdt u hier rekening mee!

AquaRobics (4*)
Tijdens deze lessen staat u in het zwembad met de voeten op de bodem terwijl u intensief beweegt. Bij deze lessen gaat het vooral om het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het trainen van de spieren. Door in het water te bewegen is de kans op blessures een stuk kleiner dan in de sportschool of buiten.

AquaVaria (4*)
AquaVaria is een combinatie van Trimzwemmen, AquaRobics en AquaJoggen. Tijdens de lessen werkt u aan uw uithoudingsvermogen, coordinatie, lenigheid en kracht. De lessen worden dus voorzien van de nodige oefeningen om uw lichaam te trainen en bieden een variëteit aan activiteiten. Hierdoor is geen les hetzelfde. De AquaVaria lessen zijn vrij intensief. 

Trimzwemmen (5*)
Vind u het leuk om baantjes te zwemmen en wilt tegelijkertijd uw slagen in het water verbeteren? Dan is Trimzwemmen echt iets voor u. Tijdens deze les geeft de instructeur gevarieerde oefeningen om uit te voeren tijdens het baantjes zwemmen. Ook kan er in deze les gebruikt worden gemaakt van verschillende soorten materialen, die uw techniek ten goede komt of verbetert.

AquaBootcamp (5*)
AquaBootcamp is een full body workout voor iedereen. Het is een echte power training waarbij u uw kracht en uithoudingsvermogen verbetert. U zult zich fitter, sterker en actiever voelen. Door de weerstand van het water traint u de spieren op een effectieve manier. Bovendien heeft u in het water weinig kans op blessures. U kunt de oefeningen op uw eigen tempo en met eigen intensiteit volgen. De lessen worden gehouden in zowel het diepe en ondiepe water. Ook zullen sommige krachtoefeningen op de kant worden gegeven. De lessen staan onder leiding van speciaal getrainde instructeurs.

* Inspanningsniveau zwemactiviteiten

  • 1= Weinig tot lichte inspanning
  • 2= Lichte inspanning
  • 3= Gemiddelde inspanning
  • 4= Bovengemiddelde inspanning
  • 5= Zware inspanning


Schoolvakanties

Tijdens enkele schoolvakanties bieden we activiteiten aan voor de jeugd. Zwieren als een echte zeemeermin, stoer het water door met de onderwaterscooter of lekker snorkelend de bodem verkennen? Of durf je de uitdaging aan en doe je mee met bootcamp, survival, wakzwemmen en nog veel meer!

Voor als deze activiteiten geldt dat je in het bezit moet zijn van een A-diploma. De kosten variëren per activiteit.

Informatie over deze activiteiten en de daarbij behorende kosten worden in de week voor aanvang van een schoolvakantie gedeeld op onze social media kanalen. Onze leden ontvangen tevens een nieuwsbrief.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!